Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „Inovaliment” 2022

O nouă ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar Inovaliment”, organizată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, va avea loc în perioada 21-25 noiembrie, participarea fiind gratuită.

În bătălia pentru Marele Premiu, cercetătorii trebuie să vină cu soluții viabile pentru rezolvarea problemelor legate de alimentația modernă, tema din acest an fiind „Soluții inovatoare la provocarea mondială de transformare a sistemului alimentar”. Categoriile anunțate sunt: Biotehnologii, Alimente sustenabile, Alimente funcționale, Ingrediente inovatoare, Securitate alimentară, Aplicații tehnologice avansate. Cele mai valoroase lucrări înscrise vor fi distinse cu diplome de recunoaștere științifică. De asemeni, va fi acordat, ca în fiecare an, Marele Premiu Inovaliment. Toate lucrările premiate vor fi promovate și evaluate, în vederea transferului tehnologic, deoarece unul dintre obiectivele târgului este acela de a conecta cercetarea științifică cu mediul de business – precizează Lăcrămioara Frăsineanu, manager de proiect.

Aflat la cea de-a treia ediție, Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar „Inovaliment” se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, atât cei din mediul universitar, cât și cei care lucrează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetare din România, dar și din alte țări. În cadrul târgului sunt acceptate lucrările brevetate sau în curs de brevetare, indiferent dacă acestea au fost prezentate sau nu și în cadrul altor expoziții, cu excepția brevetelor pentru care s-a realizat transferul tehnologic.

Aplicațiile pot fi încărcate, până în 10 noiembrie 2022, pe www.inovaliment.ro, la secțiunea înregistrare proiect.

Târgul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Facultatea de Științele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunărea de Jos Galați, Facultatea de Știința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj-Napoca și Forumul Inventatorilor Români.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut