Târg educațional la Gherla

Marți, 16 Aprilie 2024, caravana Târgurilor de oferte educaționale organizate de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, cu scopul promovării ofertei educaționale a liceelor din zonă pentru anul școlar 2024-2025, în colaborare cu unitățile de învățământ preuniversitar și autoritățile publice locale, a ajuns în municipiile Gherla și Dej.

În municipiul Gherla, târgul a fost organizat la Liceul Teoretic„Petru Maior” în sala de sport, unde liceele și-au prezentat oferta elevilor din clasele a VIII-a din municipiu și din comunele din jur. La deschidere a fost prezent și domnul primar Ovidiu Drăgan, care i-a sfătuit pe elevi să ia în calcul și oferta claselor de învățământ profesional, susținută de agenții economici prezenți la eveniment. Târgul a fost onorat și de Marinela Marc, inspector general școlar ISJ Cluj, care a apreciat eforturile conducerilor de școli pentru diversificarea ofertelor educaționale a absolvenților claselor a VIII-a.

La Dej, târgul s-a desfășurat în sala de sport a Liceului Tehnologic Someș, renovată de autoritățile locale care, în ultima perioadă, au investit semnificativ în infrastructura educațională. Prezent la eveniment, domnul primar Costan Morar a adresat un mesaj elevilor, în special celor din comunele limitrofe, care pot găsi la Dej condiții optime de pregătire și oportunități pentru diverse activități extracurriculare, indiferent de liceul pentru care vor opta. Târgul a reunit în jurul educației întreaga comunitate, la eveniment fiind prezenți, pe lângă elevi, părinți, cadre didactice și agenți economici, reprezentanți ai poliției locale și ai bisericii.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut