Târg de Paște la Gherla

Conform tradiției, în municipiul Gherla copiii întâmpină cu mult entuziasm sărbătorile Pascale.

„Rază de lumină pentru Grădina de relaxare, liniște și învățare” s-a numit expoziția cu vânzare organizată de colectivul cadrelor didactice și părinții de la Grădinița cu program prelungit ,,Căsuța Fermecată” din Gherla, care a avut loc în curtea grădiniței, într-un cadru natural deosebit, aflat în parcul mare al orașului. Astfel, părinții, dar și bunicii sau prietenii preșcolarilor au avut ocazia să viziteze expoziția cu obiecte de Paște realizate de către copii și să le achiziționeze în schimbul unor donații care vor fi utilizate pentru amenajarea unui spațiu de relaxare, liniște și învățare în aer liber, unde se vor organiza activități specifice, outdoor.

Acest eveniment a fost organizat pentru a susține activitățile din cadrul proiectului național „Grădina de relaxare, liniște și învățare”, al cărui scop principal este familiarizarea copiilor preșcolari cu învățarea într-un mediu special amenajat outdoor, precum și cu relaxarea și liniștirea, prin strategii de lucru adecvate celor 4 zone specifice conceptului GRLI (zona de relaxare, zona de liniștire, zona de învățare și zona „pereții ne surprind”). Proiectul este coordonat de directorul unității, Oros Nica-Rozalia și coordonatorul pentru proiecte și programe educative școlare și extrașcolare Hideg Magda, și este susținut de Consiliul reprezentativ al părinților Grădiniței cu program prelungit „Căsuța Fermecată”.

Astfel de acțiuni sărbătorești au avut loc zilele trecute şi în celelalte grădinițe din municipiul Gherla, dar și în localitățile rurale din împrejurimile orașului.

Szekely Csaba                                                  

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut