Târg de carieră în agricultură la Gala fermierilor din Transilvania

Marți, 24 mai, are loc ediția a II-a a Galei fermierilor din Transilvania și un târg de oportunități de carieră în agricultură, organizate în campusul USAMV Cluj-Napoca.

Gala, care reunește comunitatea agricolă din zonă și reprezentanții unor domenii conexe agriculturii, include dezbateri și workshop-uri, precum și o ceremonie de premiere, va avea loc, începând cu ora 10, în Aula Magna ”Mihai Șerban”, și va fi deschis de rector prof. dr. Cornel Cătoi.

O componentă importantă a reuniunii este Târgul de oportunități de carieră în agricultură, la care vor participa fermieri, companii, specialiști, alături de studenți și profesori.

Printre lectori se numără, alături de prof. dr. Cornel Cătoi, prof. dr. Roxana Vidican (decan Facultatea de Agricultură), Paul Kmen (director general adjunct APIA), Lengel Csaba (CEO Sere Transilvania), Dacian Badea (Fermele Ecologice Silvania), prof. dr. Felix Arion (Facultatea de Horticultură și președinte Transilvania AgroCluster).

Între temele propuse spre dezbatere se numără: * Ce măsuri concrete ia statul pentru companiile din agricultură? * Cum putem beneficia de prevederile PAC 2021-2027? * Cum arată stadiul plății subvențiilor în acest moment? * Agricultura de precizie – folosirea tehnologiei pentru a eficientiza costurile în procesul de producție agricolă. Agricultura bio. Importanța produselor românești în strategia retailerilor. Ce trebuie să știe partenerii locali ai rețelelor comerciale pentru a avea cât mai multe produse prezente la raft? * Codul de bune practici agricole. Cercetarea și importanța acesteia pentru dezvoltarea agriculturii în România. Cum sunt finanțate fermele de familie și fermele mai mari din România? * Legea terenurilor agricole 2021. Învățământul dual în agricultura din Romania. Cum se poate crește numărul absolvenților? * Rolul asociațiilor și clusterelor agricole Cu ce provocări se confruntă fermierii români în agricultură? De ce au nevoie pentru a-și crește afacerile? Care sunt poveștile lor de succes?

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut