Talciocul de Expo Transilvania rămâne, deocamdată, închis

Târgul de vechituri care se desfășura la Expo Transilvania nu va fi deschis nici în această duminică, motivul fiind un litigiu existent între Camera de Comerț și Industrie Cluj, acționarul majoritar al Expo Transilvania, și o entitate din județul Cluj, privind dreptul de proprietate asupra terenului exterior al pavilionului expozițional.

Ioan Avram, directorul Expo Transilvania a confirmat că talciocul de duminică – ”Oserul mic” cum a fost botezat de clujeni – nu va funcțiuona nici în această săptămână. După cum spune Ștefan Dimitriu, președintele camerei de Comerț și Industrie Cluj, dreptul de proprietate asupra terenului exterior pavilionului este obiectul unui litigiu, aflat pe masa instanțelor de judecată, procesul în cauză durând de circa 6 luni. Deoarece Expo Transilvania nu poate deocamdată face dovada că deține spațiul respectiv, târgul nu are loc.

Însă, conducerea societății organizatoare de expoziții intenționează să deschidă talciocul în spațiul interior. Directorul Ioan Avram a făcut un demers în acest sens către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de unde a primit un răspuns privind condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pentru a putea deschide târgul deee vechituri. De asemenea, o solicitare a fost trimisă Primăriei Cluj, situația urmând să se lămurească, într-un fel sau altul, în cursul zilelor următoare.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut