Tabără de vară la Gherla

Elevii au intrat în vacanța de vară, dar asta nu înseamnă că pentru ei nu există modalități de perfecționare a activităților derulate în timpul anului de învățământ. Peste tot în țară se organizează tabere de vacanță, atât de mult așteptate de copii.

La Gherla, de exemplu, are loc o nouă ediție a Școlii de vară „Micii Meșteri Mari”, care a și început luni, 13 iunie, în organizarea Palatului Copiilor Cluj – Structura Gherla, Primăriei Municipiului Gherla, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj. Timp de două săptămâni, zeci de elevi învață mai multe meșteșuguri tradiționale, în cadrul unor ateliere desfășurate zilnic, între orele 10:00 – 13:00, la Clubul Copiilor Gherla, din strada 1 Decembrie 1918 nr. 12. Elevii, însoțiți de părinți, participă la diverse ateliere, printre care: olărit și metaloplastie, cusături și pictură. Totodată, se delectează cu audiții de muzică populară și cu alte momente recreative, având posibilitatea să descopere valorile patrimoniului istoric și cultural al orașului Gherla.

Activitățile, coordonate de profesorii Clubului, dar și de invitați (Angela Coroian – coordonator Clubul Copiilor Gherla, Katona Daniela, Kurusian Ildiko, Roxana Gubcenco, Leleu Gyongyi și Otilia Badea, lect. asociat dr. Gabriel Virgil Rusu de la Facultatea de Istorie și Filosofie – Universitatea „Babeș-Bolyai” și meșterii populari Sorin și Izabela Bucur), sunt destinate în special tinerilor pasionați de meșteșugurile tradiționale, care, pe parcursul anului, au frecventat activitățile Clubului Copiilor Gherla. Atelierele vor putea fi vizitate și de publicul larg. Școala de vară „Micii Meșteri Mari” se va încheia în 23 iunie a.c., la Muzeul de Istorie din Gherla.

De-a lungul vremii, colaborarea dintre cele două instituții – Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Palatului Copiilor Cluj, Structura Gherla – a fost încununată de succes. Zeci de elevi au fost premiați în ultimii ani la Olimpiada Meșteșugurilor Artistice Tradiționale, organizată de CJCPCT Cluj.

Deci, elevii gherleni au o vacanță activă, în perioada următoare în localitate având loc și alte tabere de meșteșuguri populare sau de instrumente muzicale.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut