Tabără de meșteșuguri populare la Gherla

Elevii din municipiul Gherla nu pot spune că se plictisesc în vacanța de vară. Pentru ei, în localitate se organizează diferite tabere de profil și activități recreative.

Una dintre ele s-a și derulat și încă cu o participare record: 150 de copii. E de remarcat ce interes mare au acordat elevii unităților de învățământ din oraș și din comunele limitrofe acestor activități meșteșugărești și de artă populară, organizate și în această vară de Fundația Culturală „Téka”.

Timp de o săptămână, zi de zi, de dimineață până după amiaza târzie, tinerii gherleni au fost angrenați în diferite cursuri de învățare a meseriilor populare, sub îndrumarea și coordonarea cadrelor didactice de specialitate. Astfel, încă de la începutul taberei au fost formate 14 echipe, fiecare cu domeniul ei. Membrii acestor echipe s-au inițiat în pictură, confecționare de obiecte de artizanat și jucării, cusături, vopsire mobilă, ceramică, obiecte din lut și din hârtie, textile și alte meșteșuguri. Toate aceste activități de vacanță au avut loc în modernul atelier bine dotat din incinta Liceului Teoretic „Kemény Zsigmond” de pe strada Fermei, unde a fost vernisată și expoziția cu cele mai bune lucrări realizate de elevi și care a fost admirată și de părinții gherleni.

În cadrul taberei de meșteșuguri populare participanții au fost angrenați și în diferite acțiuni cultural-artistice. Cei 150 de copii au învățat cântece și dansuri populare, au participat la cursuri de instrumente populare și s-au întrecut în concursuri de cultură generală. Din program nu au lipsit vizionările de filme la cinematograful din oraș și concertele de muzică populară și ușoară.

În aceste zile, tot în organizarea Fundației Culturale „Téka”, 100 de elevi participă la tabăra de limba română, care an de an se bucură de mare popularitate în rândul copiilor care provin din familii mixte (dar, nu numai în rîndul lor).

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut