Sute de cărți și mii de ziare, gratis, online

Peste 300 de cărţi şi 30.000 de ziare, reviste şi alte periodice din secolele XIX şi XX, care au fost digitalizate în ultimii ani, pot fi accesate printr-o aplicaţie pentru telefonul mobil, lansată recent de Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” Arad.

Aplicaţia, care poate fi instalată pe telefon prin intermediul paginii app.bibliotecaarad.ro, oferă posibilitatea accesării conţinutului digitalizat şi postat deja pe site-ul Bibliotecii Judeţene, cuprinzând documente, hărţi, reviste, ziare vechi şi cărţi care nu se supun regimului dreptului de autor, în special ale autorilor arădeni.
Aplicaţia este o interfaţă pentru conţinutul mai multor pagini web ale bibliotecii, astfel că permite şi accesul la catalogul online, care cuprinde titlurile din colecţiile fizice.
Cu ajutorul unui chat live integrat în aplicaţie, utilizatorii pot intra în discuţie cu un bibliotecar şi pot întreba de anumite titluri sau pot rezerva cărţi. Totodată, ei pot semnala apariţii editoriale noi sau titluri care nu se găsesc în colecţiile bibliotecii.
Cu privire la cărţile digitalizate şi care pot fi accesate, acestea au acordul autorilor, iar titlurile sunt împărţite în două secţiuni, respectiv cele apărute până în 1999 şi cele apărute după anul 2000. Toate cele aproximativ 300 de cărţi oferite gratuit pot fi citite online sau pot fi descărcate în format PDF.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut