Sustenabilitate și fapte bune la ediția de vară a târgului de haine ReClothing

Voluntarii JCI (Junior Chamber Internațional) Cluj și-au propus să transforme, în 7 și 8 iulie, sute de kilograme de haine în… fapte bune, la ediția de vară a târgului ReClothing. Aici, clujenii vor avea parte de shopping sustenabil, își vor putea descoperi propriul stil sau chiar dezvolta creativitatea în cadrul unor workshop-uri, iar banii strânși vor fi utilizați pentru proiecte educaționale dedicate copiilor refugiați din Ucraina, care ajung în Cluj.

Evenimentul, care se va desfășura la Iconic Garden (terasa de la intrarea în parcul Iulius Mall) se dorește a fi și un semnal de alarmă față de risipa din domeniul vestimentar, „al doilea cel mai poluant din întreaga lume”. Târgul se desfășoară în urma unei campanii de colectare, unde au fost strânse circa 350 de kilograme de haine care vor primi acum „o a doua șansă”.

Organizatorii au pregătit pentru această ediție și o colecție de tricouri cu mesaje dedicate conceptului de sustenabilitate. De asemeni, vor lansa o campanie de conștientizare în mediul online, cu 10 episoade video prin care vor încerca să „educe” publicul în legătură cu „tot ceea ce înseamnă consum, risipă și alegeri de calitate atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte”.

Întregul proiect a plecat de la statisticile îngrijorătoare pe care voluntarii JCI încearcă acum să le schimbe. De exemplu – spun aceștia – 95% din hainele care ajung la gunoi ar putea fi repurtate sau reciclate.

Târgul ReClothing este un eveniment care îmbină sustenabilitatea cu faptele bune. Practic, fiecare cumpărătură se transformă într-un gest de susținere a unei acțiuni umanitare. Din banii strânși la ediția din aprilie, voluntarii JCI au reușit să inaugureze un hub dedicat copiilor care au fugit din calea războiului, unde aceștia se pot juca și pot învăța. Fondurile care vor fi strânse la această ediție vor asigura funcționarea centrului educațional în următoarele luni – precizează organizatorii.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut