Șurubul restricțiilor continuă să se desfacă

Guvernul a aprobat creşterea, de la 1 iunie, de la 500 la 1.000 a numărului participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise, dacă fac dovada că sunt vaccinate anti-COVID, testate sau trecute prin infecţia cu SARS-CoV-2, a anunţat, joi, prim-ministrul Florin Cîţu.

„Astăzi am aprobat (…) măsuri de relaxare în continuare, măsuri care vin în urma rezultatelor bune pe care le avem în lupta cu pandemia. (…) În primul rând, am crescut numărul participanţilor la activităţile culturale, artistice, de divertisment desfăşurate în spaţii deschise de la 500 la 1.000. Pot participa doar persoane vaccinate, testate sau trecute prin boală. Am creat cadrul legal pentru desfăşurarea activităţilor cultural-artistice în spaţii deschise cu participarea publicului peste 1.000 de persoane care sunt vaccinate”, a declarat Cîţu, la Palatul Victoria.

Numărul persoanelor care pot circula în grupuri a fost mărit la opt, a precizat prim-ministrul.

S-a aprobat organizarea de nunţi şi botezuri cu 50 de persoane în spaţii închise şi 70 în spaţii deschise Numărul poate  fi mai mare doar dacă persoanele sunt vaccinate.. A fost crescut numărul persoanelor care pot patrticipa la activităţi culturale in spaţii închise de la 50 la 70%. Se permite desfăşurarea conferinţelor cu cel mult 100 de persoane. S-au redeschis locurile de joacă din spaţiile închise, cu anumite condiţii pentru însoţitori. S-au redeschis piscinele interioare cu 70% procent de ocupare a spaţiului. A crescut la 85% procentul de ocupare în spaţiile de cazare de pe litoral.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut