Şumudică (CFR Cluj) – Young Boys are prima şansă

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că Young Boys Berna este favorită în dubla manşă din turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, deoarece este formaţia mai puternică.

„Ne aşteaptă o partidă dificilă cu o echipă bună, o echipă care joacă de trei ani împreună. A schimbat foarte puţini jucători, practic au schimbat doar antrenorul, pentru că au rămas cu aceeaşi filosofie de joc, adică la un sistem de atac clasic 4-4-2. Trebuie să fim corecţi şi să spunem că în momentul de faţă prima şansă o au cei de la Young Boys Berna. I-am urmărit, am vazut ceea ce pot… şi în momentul de faţă pentru mine este o echipă mult mai puternică decât CFR. Au jucători valoroşi, m-am uitat pe fiecare post… fiecare are o valoare de peste 3 milioane de euro, ceea ce înseamnă enorm. Valoarea lotului lor este cel puţin dublă faţă de cea a lotului nostru. Iar asta spune multe. Young Boys este cea mai titrată echipă din Elveţia şi e clar că ne aşteaptă un meci foarte greu. Va trebui să fim foarte agresivi şi foarte montaţi pentru a spera la un rezultat pozitiv. Un meci câştigat şi o calificare ar însemna enorm pentru România să aibă o echipă în play-off-ul Champions League”, a afirmat antrenorul.

„Într-un astfel de meci intervine şi dorinţa de revanşă a jucătorilor pentru că majoritatea au simţit pe pielea lor ce s-a întâmplat sezonul trecut în ultimul meci (n.r. – din grupele Europa League) când au fost la câteva minute de calificare. Eu îi simt montaţi, îşi doresc să facă o partidă bună. Sper ca publicul să fie 12-lea jucător şi să ne ajute să încheiem acest joc cu un rezultat care să ne dea speranţe pentru meciul retur de la Berna”, a adăugat antrenorul.

Şumudică a menţionat că formaţia sa trebuie să fie pragmatică şi să fructifice ocaziile pe care le are. „În acest gen de meci trebuie să fii extrem de precaut şi să dai gol din minimum de ocazii. Asta pentru că nu îţi permiţi ca la un meci de campionat să te joci cu ocaziile şi abia după 6-7 situaţii să marchezi. Aşa e clar că nu vom avea nicio şansă. Dar eu nu sunt tipul de antrenor care să sacrifice modul de exprimare doar pentru rezultat. Nu, e clar că îmi doresc să marcăm, să jucăm spectaculos, dar în fond şi la urma urmei rezultatul e cel care contează. Ca să ai şanse, trebuie să marchezi sau cel puţin să nu primeşti gol. Şi ca să marchezi cu Young Boys nu poţi să o faci cu un joc urât. Trebuie să ajungi acolo cumva pe nişte trasee pe care noi le-am lucrat”, a explicat Şumudică.

Echipa de fotbal CFR Cluj întâlneşte, marţi, de la ora 21:00, pe teren propriu, formaţia elveţiană Young Boys Berna, în prima manşă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut