StudTeatrul migrează în online, cu poveşti despre migraţia familiilor din rural

În ultimele două luni, artişti din Bucureşti şi Cluj s-au întâlnit la repetiţii, pregătind un spectacol bazat pe poveşti reale despre familii din mediul rural, iar acum textul a fost pus în scenă și urmează să fie vizionat în cadrul unui turneu virtual care vizează publicul din mai multe oraşe.

Toamna trecută Petro Ionescu (dramaturgă) şi Raul Coldea (regizor) au mers în turneu în mai multe oraşe cu spectacolul-lectură Celule de bază, creat în urma rezidenţei lor artistice în Telciu, Bistriţa-Năsăud. „În 2019 aveam planuri mari: ne propusesem să jucăm spectacolul Celule de bază la Cluj, Bârlad, Piatra Neamţ, Telciu şi Bucureşti, însă pandemia COVID-19 ne-a tăiat un pic avântul. Pentru că ne dorim în continuare să ajungem la publicurile din aceste comunităţi, dar vrem şi să fim cu toţii în siguranţă, am decis cu echipa să facem un turneu virtual”, spune Laura Trocan – coordonatoarea proiectului.

Turneul virtual începe în octombrie. Spectacolul este filmat şi montat într-un format special pentru mediul online şi va fi accesibil public, gratuit, în cadrul a 5 evenimente online. Premiera are loc săptămâna aceasta, miercuri, 14 octombrie, în cadrul unui eveniment online organizat de Casa Tranzit ca parte din programul TRANZIȚII / program euroregional de artă contemporană.

Mai multe detalii vor fi anunţate pe pagina de Facebook: www.facebook.com/CuleseDinTelciu.

Spectacolul Celule de bază este produs în cadrul proiectului Familii și migrație. Perspective din rural. Echipa proiectului: concept și dramaturgie – Petro Ionescu și Raul Coldea; cu: Ioana Chițu, Bianco Erdei, Lucia Mărneanu; scenografia: Hermina Csala; Muzica: Adrian Cimpoeșu / Văzduh; costume: Lanelka; coordonatoare: Laura Trocan; tehnician: Emil Florea; comunicare: Adina Marincea.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut