Studio de înregistrări la Școala Populară de Arte. Tarifele sunt confidențiale

Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca a anunțat că deschide pentru ”publicul larg” Studioul „Media Arte”, unde oricine poate face înregsitrări contra cost, însă a refuzat să furnizeze orice informație despre tarifele practicate.

De multă, prea multă vreme, instituțiile publice evită sau chiar refuză cu obstinație să ofere informații despre activitatea pe care o desfășoară, deși prevederile legale (Lega 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public) îi obligă să facă asta. Acesta este și cazul Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Școala a anunțat că deschide un studio de înregistrări, însă atunci când ziarul Făclia a solicitat informații despre tarifele practicate, a refuzat să prezinte orice date în acest sens. Doamna care a răspuns la telefonul 0264-592576 în cursul zilei de luni, a devenit suspect de precaută când a aflat că suntem ”de la ziar”. Avea dreptate: după ce a cerut ”permisiunea” de la conducerea Școlii ne-a comunicat că nu ne poate spune nimic. Această atitudine este cu atât mai bizară cu cât un articol de ziar despre studioul cu pricina contribuie la popularizarea acestei realizări, ceea ce, iată, se chiar și întâmplă. Însă – cine știe? – poate că interesul public nu este similar cu cel al conducerii Școlii.

Lăsând acestea la o parte, să spunem că – după cum se afirmă în comunicatul Școlii – începând din 15 octombrie, studioul va fi oferi ”servicii, atât de înregistrare audio şi video, cât şi posibilitatea de a beneficia de taraf/orchestră pentru muzică populară, formaţie pentru muzică uşoară sau pentru realizarea unor negative”. Conform aceluiași comunicat, ”studioul deţine o cameră de mixaj, una destinată întregistrării ansamblurilor corale, orchestrelor, grupurilor camerale, etc., alta pentru înregistrări de voce sau de instrument solistic şi două camere destinate înregistrării instrumentelor muzicale”, cu ” posibilitatea înregistrării simultane”.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut