Studenții UBB câștigă competiția internațională de studii de caz din Mexic

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai a câștigat premiul I al competiției internaționale de studii de caz „Business and Management Case Comeptition 2022”, găzduită de Universidad Panamericana, în orașul Guadalajara, Mexic.

Evenimentul desfășurat în perioada 23-29 octombrie 2022 a reunit mai multe universități prestigioase la nivel mondial, locul II fiind câștigat de studenții HEC Montreal (Canada), iar locul III de pe podium a fost ocupat de echipa studențească de la University of British Columbia (Canada).

Membrii echipei clujene, câștigători ai competiției din Mexic, sunt Bugár Anna (Finanțe și Bănci, LM, anul 2), Szekernyés Péter (Finanțe și Bănci, LM, anul 3), Székely Evelin (Informatică economică, LM, anul 3), respectiv Szőke Dóra (Management, LM, anul 3). Coordonatorii echipe clujene au fost prof. univ. dr. Szász Levente, conf. univ. dr. Györfy Lehel, drd. Kelemen Kincső, respectiv lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely.

În etapa de calificare, echipa clujeană a avut de înfruntat echipele studențești de la Universitatea din Vermont (SUA), respectiv gazdele de la Universidad Panamericana (Mexic). În această etapă, participanții a trebuit să propună un plan managerial de dezvoltare organizațională pentru compania Zeyco, producător și distribuitor de produse dentare, iar sarcina din runda de 24 de ore a constat în elaborarea unei strategii de expansiune pentru Cloe, o companie mexicană activă în industria de modă și design. Echipa UBB-FSEGA a propus soluții inovatoare pentru fiecare dintre cele două companii, calificându-se astfel în finala mare a competiției, unde a avut de prezentat din nou soluția rundei de 24 de ore în fața juriului, prezentare cu care a reușit performanța excepțională de a câștiga premiul întâi al competiției.

Un alt specific al acestui eveniment a fost organizarea unei competiții distincte pentru echipe mixte, compuse în mod aleatoriu din studenți reprezentând universități diferite din lume, aceștia având posibilitatea astfel de a câștiga experiență privind modul de colaborare în echipe internaționale și multiculturale. Echipa câștigătoare a acestei competiții a avut, de asemenea, în rândul ei, o studentă a UBB-FSEGA, Bugár Anna, care împreună cu colegi din SUA, Canada și Mexic a reușit să câștige premiul I al competiției mixte.

„Studenții clujeni scriu, astfel, istorie, fiind prima echipă studențească din România care câștigă un premiu I la o competiție de studii de caz de anvergură mondială, destinată exclusiv studenților economiști de la nivel licență” – anunță universitatea clujeană. În trecut, UBB-FSEGA a mai obținut un premiu I la o competiție internațională destinată masteranzilor, găzduită de Universitatea din Calgary (Canada).

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut