Studenți UTCN, participanți la o competiție internațională de vehicule cu propulsie electrică

Echipa ART TU a Universității Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN) a participat, în perioada 23-28 august, la competiția Formula Student Alpe Adria, cea mai amplă competiție de inginerie și motorsport pentru studenți, care a avut loc în Croația.

Prezentă pentru prima dată într-o competiție oficială de Formula Student, UTCN devine și prima universitate din România reprezentată în cadrul acestei competiții internaționale, la secțiunea de vehicule cu propulsie electrică.

Membrii echipei și-au propus să dezvolte munca în echipă și să dobândească competențe inginerești, în urma colaborărilor cu mediul socio-economic. Realizarea unui vehicul electric de către studenți a necesitat timp de cercetare, dezvoltare și fabricare de aproximativ 2 ani. Această primă experiență a fost una în care, deși s-au întâmpinat dificultăți în funcționarea grupului moto-propulsor, studenții au primit un feedback pozitiv din partea juriului și a inspectorilor tehnici” – informează UTCN.

Formula Student Alpe Adria, Croația, a avut în juriu personalități, ingineri din cadrul unor companii precum Ferrari, McLaren F1, Porsche AG sau Porsche Engineering.

”Sunt extrem de bucuros că echipa UTCN a participat pentru prima dată la Formula Student – Electric Vehicle și felicit studenții și colectivul de cadre didactice care a coordonat această acțiune atât de importantă pentru viitorul autovehiculelor electrice. UTCN, ca parte a consorțiului EUt+ (European University of Technology), încurajează dezvoltarea educației și își aduce contribuția la cercetare și inovare în zona automotive pe plan internațional.”, declară rectorul UTCN, prof. dr. ing. Vasile Țopa.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut