Studenți UBB, premiați la o competiție organizată de Georgetown University

O echipă de studenți ai Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai a obținut premiul „runner-up” al concursului internațional de studii de caz organizat de Georgetown University din Washington DC (SUA). Pe lângă premiul „runner-up”, echipa UBB a câștigat și premiul special al competiției „People’s Choice Award” pentru cel mai bun video de introducere.

Echipa formată din studenții Domokos Ferenc (Management, anul 2), Csenteri András Gergely (Informatică economică, anul 2), György Ákos (Finanțe și bănci, anul 3) și Izsák Réka (Finanțe și bănci, anul 3) și coordonată de prof. dr. Szász Levente, conf. dr. Györfy Lehel-Zoltán și lect. dr. Rácz Béla-Gergely, a avut o performanță excepțională în faza grupelor, devansând echipele unor universități de renume, precum City University of Hong Kong sau Universidad Panamericana, ajungând în final pe locul doi al grupei, după echipa reprezentând Maastricht University din Olanda. Finala competiției a fost câștigată de echipa de la University of Toronto din Canada – a anunțat, marți, UBB.

Concursul internațional de studii de caz „McDonough Business Strategy Challenge” a avut loc în perioada 2-6 februarie 2021, în mediul online, și a întrunit 19 universități de prestigiu cu profil economic de pe continentele american, european, asiatic și australian. Continentul european a fost reprezentat de trei echipe universitare, printre care și echipa clujeană. Echipele participante au avut sarcina de a elabora o strategie detaliată pentru Medical Society Consortium on Climate & Health, o organizație americană non-profit.

Ediția din 2021 a competiției internaționale de studii de caz, organizată de facultatea de profil economic, McDonough School of Business a Georgetown University, a oferit echipei studențești a UBB – FSEGA o a doua ocazie de a câștiga un premiu, primul premiu „runner-up” fiind obținut în anul 2019.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut