Stroe: Guvernul va prelungi acordarea a 50 de euro bilunar pentru alimente

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a anunţat, miercuri, după şedinţa Biroului Politic Naţional al liberalilor, că Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă pentru prelungirea şi în anul următor a programului privind acordarea ajutorului de 50 de euro bilunar destinat achiziţionării de alimente şi că va exista un program privind acordarea unui ajutor pentru energie în valoare de 700 de lei.

„S-a discutat despre viitorul program privind ajutoarele pentru energie. Vă pot confirma faptul că, pe zona de ajutoare, la zona de alimente va exista o ordonanţă de urgenţă care va prelungi programul celor 50 de euro alocaţi bilunar şi pentru anul 2023. La fel, suma alocată pentru luna ianuarie va fi alocată în luna decembrie. Guvernul va face acest efort pentru ca beneficiarii să aibă aceste sume înainte de sărbători. La fel se va aproba un program din fondul de coeziune la dispoziţia României care vizează ajutoare pe zona energiei în cuantum de 700 de lei pentru sezonul rece. Sezonul rece cuprinde cele cinci luni în care consumul de energie este mai ridicat – noiembrie-martie. Pentru anul în curs, suma va fi alocată şi va fi acordată beneficiarilor spre finalul lunii ianuarie, începutul lunii februarie, iar pentru anul 2023 cei 700 de lei – ajutor pentru energie – vor fi alocaţi şi viraţi în luna septembrie”, a spus Stroe.

El a explicat că ajutorul de 700 de lei va fi primit de persoanele de peste 60 de ani cu venituri până în 2.000 de lei.

„Această măsură vizează aproximativ 4 milioane de beneficiari, iar cea cu 50 de euro undeva la 2,4 milioane”, a afirmat Stroe.

El a precizat că toate detaliile tehnice cu privire la acordarea ajutorului de încălzire vor fi oferite de reprezentanţii Ministerului Proiectelor Europene şi Ministerului Muncii.

„Foarte probabil ca beneficiari să fie cei care realizează efectiv contractul cu furnizorul de energie, urmând ca aceşti bani să poată fi folosiţi sub forma unui mandat care să fie transmis furnizorului de electricitate sau energie sau lemne sau agent termic”, a spus liberalul.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut