Strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca va deveni pietonală

Strada Mihail Kogălniceanu din centrul municipiului Cluj-Napoca nu va mai fi destinată circulaţiei autovehiculelor, aceasta urmînd să fie transformată în zonă pietonală.

Municipalitatea clujeană a anunţat ieri că joi, 16 februarie, clujenii interesaţi să vină cu propuneri pentru realizarea acestui proiect sînt aşteptaţi începînd cu ora 12 la o dezbatere la sediul primăriei. Pentru această stradă există o abordare mai specială, date fiind obiectivele de interes major situate în această zonă, printre care se numără statuia Sf. Gheroghe omorînd balaurul şi Biserica Reformată. Municipalitatea propune ca trotuarele acestei străzi să fie reabilitate în acelaşi mod cu cele de pe Bulevardul Eroilor, cu pietre mari de pavaj din granit, iar în proiect există prevăzut un sistem de iluminat arhitectural special, care să conducă practic paşii trecătorilor către obiectivele din zonă. De asemenea, exista o viziune de punere în valoare a statuii Sfîntul Gheorghe, care va fi încadrată într-un ochi de apă, prin amenajarea în jurul acesteia a unei fîntîni silenţioase.

Tot în cadrul dezbaterii de joi va fi abordat proiectul de reabilitare a zonei Cetăţuia. Primarul interimar Radu Moisin a spus că se doreşte ca în cadrul acestui proiect să se reabiliteze scările ce coboară spre Astoria şi aleile din zonă. La dezbaterea publică vor participa reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor din România, ai Registrului Urbaniştilor din România, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.

C.P.

Articole din aceeasi categorie