Stop căruţelor la Gherla

Edilii municipiului Gherla au luat o decizie mult aşteptată de locuitorii urbei. De-acum încolo, căruţele nu mai au acces pe raza oraşului! O măsură înţeleaptă, primită cu multă satisfacţie de cetăţenii vechiului Armenopolis, obişnuiţi cu ordinea şi disciplina.

La intrarea în localitate din toate direcţiile, tăbliţele rutiere îi atenţionează pe posesorii de atelaje că efectiv nu au voie să circule pe străzile municipiului. Celor care sînt prinşi, le sînt confiscate căruţele şi duse la marginea oraşului, în vecinătatea rampei de gunoi. Posesorii nu le pot ridica de acolo numai dacă plătesc amenzile stabilite de Consiliul Local împreună cu Poliţia Rutieră din localitate.

Deci, s-a făcut ordine şi în această privinţă la Gherla, după ce, încet-încet, dispar şi anexele gospodăreşti neautorizate de pe strada Hăşdăţii.

Zilele trecute, primarul municipiului Gherla, ing. Marius Sabo şi viceprimarul Ioan Neselean au verificat la faţa locului aplicarea hotărîrilor stabilite în domeniul circulaţiei căruţelor pe raza oraşului. Ei vor continua acţiunile de control pînă cînd pe străzile centrale vor dispare total aceste mijloace de transport total în neconcordanţă cu aspectul frumoasei aşezări de pe Someş, cîndva cea mai curată şi bine întreţinută localitate din judeţ.

Important e că gospodarii oraşului au demarat această acţiune, spre bucuria şoferilor, care nu mai sînt nevoiţi să tot evite căruţele pe drumurile publice din zonă. Deci, linişte şi… pace pe această linie.

SZ.Cs.

Articole din aceeasi categorie