Știința Altfel: Lecții de chimie online, pentru clasa a VIII-a

După succesul înregistrat cu primul sezon „Știința Altfel”, Asociația Fascination, în parteneriat cu Fun Science Romania și televiziunea educațională Da Vinci lansează al doilea sezon al emisiunii pe canalul de YouTube „Profesorii Trăsniți”.

Primul sezon a înregistrat peste 250.000 de vizualizări, iar producătorii își propun în această nouă serie să ofere în continuare „o perspectivă amuzantă, trăsnită și interactivă” asupra științei.

A doua parte a proiectului include 10 episoade de chimie pentru clasa a VIII-a, inspirate din lecțiile care se regăsesc în programa școlară. Sezonul 2 va putea fi urmărit pe canalul de YouTube „Profesorii Trăsniți”, care își propune să fie un suport educațional pentru copii, profesori și chiar și pentru părinți.

Lecțiile sunt realizate și moderate după un concept Fun Science și adaptate într-un limbaj accesibil copiilor, cu ajutorul unui specialist în domeniu. Fiecare episod conține răspunsuri la întrebările din lecțiile din manual, explicații și exemple ușor de înțeles pentru elevi, prezentate de profesorii trăsniți Spooky Iacovlev și Andreea M. Stoica. Aceștia vor să îi ajute pe copii să se apropie de știință prin joacă. În fiecare miercuri, de la ora 17:00, copiii vor putea urmări câte un nou episod, cu o durată de aproximativ 15 minute.

„Noi, în filmulețe, ne-am jucat, am râs, am glumit, dar sub această formă am explicat lucrurile cu simplitate. Sperăm astfel că elevii vor prinde curaj și în acest fel vor avea încredere să pună întrebări, iar punând întrebări vor reuși într-un final să caute răspunsuri. Pentru noi este important ca ei să afle că există legi care guvernează lucruri pe care le întâlnim în viața de zi cu zi și să afle că aceste legi pot fi înțelese de oricine este interesat să le descopere. Definițiile se uită, iar formarea unui vocabular de specialitate este dificilă, important este însă ca la finalul vizionării materialelor pregătite de noi, copiii să poată explica fenomene științifice simple, de bază, ale lumii în care trăiesc”, declară Simona Constantin, profesor de chimie la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau”.

„Știința Altfel este proiectul nostru cel mai important.  Am văzut toți cât de important a fost mediul online în perspectiva educațională în ultimul an, marcat de pandemia care a transformat modul în care învățăm și lucrăm. Răspunsul primit din partea copiilor a fost unul pozitiv, de aceea suntem convinși că emisiunea noastră a reprezentat un suport educațional însemnat în această perioadă. Ne bucurăm că am găsit colaboratori încântați de acest proiect, profesori dornici să investească timp, energie, idei și informații în metode moderne de predare, precum și un partener de încredere în SmartPoint, care ne-a sprijinit cu tot ceea ce avem nevoie pentru a realiza cât mai bine emisiunea și promovarea ei”, declară și Andreea M. Stoica, președinte Asociația Fascination.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut