Statut de utilitate publică pentru o importantă asociație culturală clujeană

O cunoscută asociație cu profil cultural din Cluj-Napoca a primit statut de utilitate publică. Organizația non profit clujeană a obținut această recunoaștere prin hotărâre de Guvern.

„Se recunoaște Asociația Festivalul de Film Transilvania, persoană juridică română de drept privat, fără scop lucrativ, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, Strada Universității nr. 6, județul Cluj, România, ca fiind de utilitate publică”, se arată în hotărârea adoptată de Guvernul României.

Asociația Festivalul de Film Transilvania a fost înființată în 2015 cu scopul susținerii tinerilor cineaști, promovarea cinematografiei, cu precădere a cinematografiei europene, în rândurile cineaștilor și publicului. Obiectivele asociației, în vederea realizării scopului, sunt următoarele: susținerea tinerilor cineaști, în special din România, organizarea Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), promovarea educației cinematografice și educația unei noi generații de spectatori.

Asociația și-a asumat misiuni importante de promovare a operelor cinematografice româneşti şi europene, precum şi de educaţie a publicului şi a profesioniştilor din industria filmului. Prin activităţile pe care le desfăşoară în oraşe şi comunităţi variate din ţară, Asociaţia Festivalul de Film Transilvania implică un public larg şi are un impact semnificativ atât cultural, social cât şi economic.

Asociația se implică în organizarea unor proiecte culturale de anvergură şi cu un impact asupra unor colectivități cât mai numeroase şi variate. În cei șase ani de activitate, Asociaţia Festivalul de Film Transilvania a angrenat sute de mii spectatori la evenimentele sale şi a contribuit la promovarea filmului românesc şi european în rândul publicului autohton.

S.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut