Startup-uri cu rădăcini clujene, în finala NEXTFintech

Banca Transilvania participă la NEXTFintech, finala celui mai mare program de accelerare pentru startup-uri fintech din România, în care au fost selectate și câteva firme clujene.

Bănci centrale şi private din România, Georgia şi Macedonia de Nord, printre care Banca Naţională a României, Banca Transilvania, TechVentures Bank sau TBC Bank Georgia vor participa în 24 februarie la NEXTFintech – The Bridge to Inclusive Finance, finala celui mai important eveniment de accelerare pentru startup-uri fintech din România. NEXTFintech este organizat de Techcelerator cu susţinerea EFSE Development Facility, Google pentru Startups, GapMinder VC, TechAngels, RoFin.Tech, Stripe şi Departamentul pentru Comerţ Internaţional al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti. Techcelerator este un program de accelerare, cu sedii în Bucureşti şi Cluj-Napoca, care se adresează startup-urilor româneşti de tehnologie.

Printre startup-urile selectate se află ENSO Business, companie fondată în 2019 la Cluj-Napoca, care furnizează o platformă unde companiile întâlnesc furnizori pentru serviciile necesare administrării afacerii, și Investory Toy Factory, o platformă de educație financiară dezvoltată de clujenii de Fortech. Un alt startup pornit în Cluj-Napoca este AlphaBlock Technologies, care utilizează statistică, matematică, fizică, machine learning şi inteligenţă artificială pentru a replica performanţele de anticipare din industria de investiţii în pieţe financiare.

Celelalte startup-uri selectate sunt: 22Trust Venture, Finpathic, KidsFinance, Leaseman, OptimRent, Goldring, TimedFX și ZoomReport.
Companiile participante au posibilitatea ca, la finalul programului de accelerare, să îşi prezinte produsele, progresele şi să atragă fonduri din partea investitorilor.

V.D.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut