Spitalul Gherla, la… rang mai înalt

Veste bună pentru gherleni. Zilele trecute, Spitalul Municipal Gherla a fost reîncadrat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, fiind avansat din categoria a V-a în categoria a II-a, „acreditat cu recomandări”.

Avansarea s-a produs după ce au fost remediate neconformitățile semnalate în urma procesului de evaluare din septembrie 2020. Activitatea de evaluare desfășurată acum a presupus, printe altele, analiza unui număr mare de indicatori prin care membrii comisiei de specialitate au măsurat gradul de asigurare și îmbunătățire continuă a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului. În urma procesului de analiză și evaluare a tuturor criteriilor, Spitalul Municipal Gherla a obținut un punctaj de 88,34%. Factorii care au influențat în mod pozitiv obținerea acestui rezultat au fost modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului, extinderea rețelei de oxigen din cadrul Secției Medicină Internă, revizuirea și autoevaluarea tuturor protocoalelor de diagnostic și tratament aplicate în cadrul spitalului, analiza indicatorilor de eficiență și eficacitate stabiliți în protocoale. De asemenea, prin grija Consiliului Județean Cluj, secțiile spitalului gherlean au fost dotate cu noi aparate, care au contribuit la   îmbunătățirea actului medical.

Reîncadrarea Spitalului Municipal Gherla în  categoria a  II-a de  către Autoritatea Națională de Managament al Calității în Sănătate se explică prin îmbunătățirea actului de conducere, un semn bun și în privința viitorului. Primăria promite și o investiție importantă, prin construirea unei noi clădiri a secției Interne, care ar rezolva lipsa spațiului în acest  compartiment.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut