Spitalul de Copii din Cluj-Napoca, dotat cu aparatură în valoare de 3 milioane de lei

După cum bine se știe, Consiliul Județean Cluj a obținut noi fonduri europene pentru Spitalul de Copii, iar Unitatea de Primire a Urgențelor va fi dotată cu aproximativ 350 de noi echipamente. Concret, Consiliul Județean Cluj a câștigat un nou proiect cu finanțare europeană, în valoare de 6.836.054 de lei, care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului pentru Copii din Cluj cu 347 de aparaturi și echipamente medicale de înaltă tehnologie. 

Deja, Consiliul Județean Cluj a recepționat 50 de noi echipamente medicale de înaltă tehnologie, care au fost deja livrate Spitalului de Copii, unitate sanitară aflată în subordine. Este vorba despre două aparate de ventilație oscilatorie de frecvență înaltă, un aparat de ventilație mecanică portabil pediatric/adult, compatibil RMN, 15 aparate pentru monitorizare hemodinamică și două stații centrale de monitorizare. De asemenea, la Spitalul clujean de Copii au mai ajuns trei monitoare mobile pentru triajul pacienților, două module pentru două ventilatoare din dotare, 10 nebulizatoare și 15 sisteme complete otoscop/oftalmoscop/termometru/tensiometru de perete. Valoarea celor 50 de noi echipamente medicale ultramoderne este de 3.231.690 de lei. Acestea au fost cumpărate în cadrul proiectului cu finanțare europeană câștigat de forul administrativ județean și care vizează dotarea Unității de Primire a Urgențelor din Spitalul de Copii, în contextul pandemiei COVID-19. „Continuăm să investim în dotarea și modernizarea Spitalului nostru de Copii prin achiziționarea celor mai moderne tehnologii și aparaturi din domeniu, indispensabile pentru un act medical de cea mai bună calitate.

Cu adevărat importante sunt numeroasele beneficii pe care aceste dotări de ultimă generație le vor aduce micilor pacienți. Tehnologia modernă de care beneficiază va facilita monitorizarea stării de sănătate a copiilor și realizarea unui act medical de cea mai bună calitate”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. În continuare, din banii obținuți de forul administrativ județean de la Uniunea Europeană, prin intermediul Programului Operațional Regional 2014-2020, vor fi achiziționate un aparat de grafie digitală, o ambulanță pentru transportul pacienților, un sistem complet de videolaringoscopie pentru intubație dificilă, cinci paturi de terapie intensivă, un detector de hematoame intracraniene infrascanner, un ecocardiograf și un ecograf ultraportabil, cu o tabletă și trei sonde – convexă, liniară și cord.

De asemenea, printre dotările de care va beneficia instituția sanitară din subordinea Consiliului Județean Cluj se numără două tărgi pentru transportul pacienților critici, un aparat de hemoleucogramă, un sistem de cinci  monitoare pentru urmărirea funcțiilor vitale cu stație centrală de monitorizare, 13 trolii mobile, 10 sisteme modulare pentru organizarea și depozitarea soluțiilor perfuzabile și a materialelor sanitare.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut