Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, în lista celor 27 de spitale care vor primi finanțare din PNRR

Lista celor 27 de obiective de investiții care ar urma să primească finanțare în valoare totală de 2.2 miliarde de euro din PNRR a fost aprobată, miercuri, de Guvern.

Lista cuprinde spitale noi care vor fi construite în întregime, corpuri noi de clădiri, precum și reabilitarea altora. Prin această investiție se va asigura inclusiv dotarea spitalelor sau a unităților sanitare nou construite cu aparatură medicală și sisteme performante de digitalizare pentru realizarea fișei de observație electronică a pacienților.

În listă figurează și Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj, cu „recompartimentare clădire existentă și extindere cu un corp nou – Secția Clinică Neurochirurgie – Centru de Patologie vasculo-cerebrală și neurochirurgie”.

„În cadrul apelului Infrastructură spitalicească publică nouă aferent PNRR au fost depuse 46 de dosare de finanțare. Dintre acestea, 42 au îndeplinit criteriile de eligibilitate prevăzute în Hotărârea de Guvern nr. 1237 / 2022 și au intrat în următoarea etapă de analiză în vederea acordării punctajului conform metodologiei de evaluare. Cele 27 de obiective au fost selectate în ordinea descrescătoare a punctajului obținut și în limita bugetului alocat investiției specifice din PNRR” – precizează, într-un comunicat, Ministerul Sănătății.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut