Spirit gospodăresc în rândul elevilor din comuna Iclod

Primarul comunei Iclod, Emil Pârţoc, ne-a informat despre un frumos gest al elevilor din localitatea pe care o administrează de 8 ani. Întorcându-se acasă de la Gherla, la ieşirea din satul Livada, la intersecţia spre Orman a observat un grup de copii care aduna gunoiul şi sticlele goale de pe marginea drumului.

Desigur, edilul-şef s-a oprit şi a stat de vorbă cu elevii aflaţi la muncă voluntară. Spre bucuria şi satisfacţia sa, a aflat că elevii iclozeni  au ieşit după orele online în natură, dar văzând mizeria de lângă carosabil, s-au apucat de adunat sticlele goale şi gunoiul. Menţionăm, iniţiativa a aparţinut exclusiv tinerilor din Livada şi Iclod, nefiind vorba de nici o activitate de mediu la nivelul şcolilor din comună, unde oricum nu se ţin lecţii, învăţământul derulându-se online. În timpul lor liber (au destul în această perioadă”) elevii claselor V-VIII au hotărât să facă un lucru folositor comunităţii şi au ieşit pe şoseaua naţională Cluj-Dej la curăţirea marginii drumului.

Legat tot de acţiunile extraşcolae ale copiilor din comuna Iclod mai amintim cursul de lupte libere, susţinut de antrenorul gherlean, prof. Valentin Sătmărean, în cadrul Şcolii Gimnaziale din Livada. Ultimul „produs” al acestei adevărate şcoli de lupte libere este Florin Dreve, campion naţional la cadeţi şi şcolare. Talentatul component al lotului naţional de cadeţi provine din localitatea Livada, de unde, în ultimii ani, s-au mai ridicat şi alţi campioni naţionali.

Deci,  în aceste zile grele cauzate de pandemie, elevii iclozeni sunt primii la muncă, dar şi în sport! Exemplu de urmat şi de alţii.

SZ.Cs.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut