Spectacol total la Sports Festival! Horia Tecău și invitații săi au făcut show în BT Arena

Horia Tecău, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu şi dublu mixt, și-a sărbătorit cariera în cadrul meciului oficial de retragere organizat vineri seara, la Sports Festival.

Spectacol de tenis în cea de-a doua zi a Sports Festival, la BT Arena din Cluj-Napoca. Horia Tecău a făcut, alături de invitații săi, un show absolut în fața a aproape 7000 de fani. Sportivul, vicecampion olimpic şi triplu câştigător de Grand Slam la dublu și dublu mixt, a jucat meciul oficial de retragere din cariera de sportiv. El i-a avut alături pe Simona Halep, suedezul Robert Lindstedt (fost partener la dublu), Bethanie Mattek Sands (fosta parteneră de dublu-mixt cu care a câștigat Australian Open), Andrei Pavel și Marius Copil. În teren a intrat și Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep.

Meciurile au fost un mix neconvențional de joc și momente surpriză. Sportivii au făcut schimburi surprinzătoare de echipă, au jucat cu copiii de mingi, cu Stere Halep, tatăl Simonei Halep, dar și cu primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc. Nu au lipsit nici momentele artistice și surprizele pregătite de organizatori pentru Horia Tecău: Ilie Năstase i-a oferit cadou, în deschiderea spectacolului, racheta de lemn cu care a devenit nr. 1 ATP, cu semnătura lui.

Gemenele Yulia și Olia Mosienko din Ucraina, semifinaliste la Românii au talent 2022, au susținut un număr de acrobații intitulat simbolic: ”Am avut un vis de pace”. La finalul serii, Horia Tecău a invitat toți copiii alături de el, pe teren, pentru show-ul de confetti.

 

Horia Tecău s-a retras din carieră la finalul anului trecut, la vârsta de 36 de ani, după 38 de titluri câştigate în circuitul profesionist. Palmaresul lui cuprinde trei trofee de Grand Slam la dublu câştigate la Australian Open (2012), Wimbledon (2015) şi US Open (2017). Horia Tecău a câştigat, alături de Florin Mergea, şi medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

Horia Tecău şi Robert Lindstedt au format o echipă timp de peste trei ani, până în 2013, şi au jucat împreună aproape 250 de turnee. Cu 23 de titluri la dublu câştigate, Robert Lindstedt s-a retras şi el din carieră de curând, la vârsta de 44 de ani.

„Este un moment emoționant, este prima dată când am alături de mine familia, prietenii, foști parteneri, fani, iubitori ai tenisului, oameni cu care lucrez și cu care am lucrat în ultimii ai, sunt toți prezenți aici, să ne bucuram de această călătorie pe care am avut-o împreună.

Sunt emoții, e un moment special pentru mine. Am fost să văd terenul, sunt la curent cu scenariul evenimentului, mai puțin cu elementele surpriză. Am emoții doar când mă gândesc, e un moment special, o să trăiesc cu drag aceste emoții alături de toată sala”, a declarat, vineri, Horia Tecău, înaintea meciului de retragere din activitate.

„E o onoare, mă bucur că am avut șansa să joc în turnee oficiale cu Horia, a fost o experiență deosebită. A fost singurul meu partener de dublu-mixt, sper că s-a bucurat și el de acel moment, nu sunt eu expertă in dublu, dar am avut câteva victorii.

Va fi un eveniment extraordinar cu siguranță. Sunt emoționată că sunt aici, pentru că eu am tot timpul emoții. Am mai trăit astfel de evenimente aici, la Cluj-Napoca, și a fost mereu totul superb”, a declarat și dubla campioană de Grand Slam, Simona Halep, la conferința de presă desfășurată vineri, la Cluj-Napoca. De asemenea, marea campioană a României a confirmat că va participa la turneul de la Wimbledon din această vară.

Horia Tecău și Simona Halep sunt născuți în Constanța și au făcut primii pași în sportul alb pe terenurile din Constanța și din Mamaia.

 

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut