Spectacol, culoare și lumină de Ziua Națională, la Cluj-Napoca

Centrul municipiului Cluj-Napoca a fost animat, joi, până seara, pentru cei care au dorit să își petreacă Ziua Națională în aer liber fiind organizate mai multe programe inedite.

Astfel, manifestările speciale au continuat pe Bulevardul Eroilor, unde a avut loc scurta reconstituire a evenimentelor de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Pentru a păstra ziua în amintire, zona de photobooth a fost activă până la ora 21:00. În timp ce unii trecători s-au oprit puțin pentru a urmări spectacolul, alții și-au continuat plimbarea, bucurându-se de soarele amiezii.

„E o zi importantă pentru națiunea noastră. Am fost la manifestații de dimineață, în fața Teatrului Național, și am fost impresionat de ce am văzut. A fost lume multă, a fost frumos, dar mai ales am văzut mulți copii”, a spus un clujean pe nume Ioan Ludușan.

„E o zi feumoasă pentru noi, românii. Sunt mișcat, ca român, de acest moment și încerc să îl trăiesc…S-a stat în casă mult timp. Suntem o țară liberă, e bine că ne putem exprima”, a afirmat, la rândul său, un alt clujean, Vasile Chiorean.

„Sunt din București, sunt în vizită aici la Cluj. Am asistat la manifestări, și vrem să vizităm cât mai multe în oraș, nu neapărat să participăm la spectacole”, a spus un tânăr.

„Suntem din Gorj. Suntem cazați la Turda, dar am venit și până aici, la Cluj-Napoca. Nu am văzut multe, dar e super frumos ce vedem acum. E o zi specială pentru români. Pentru noi (n.red familia) e cu atât mai frumos cu cât ne-am reunit acum. Eu am fost plecat din țară și m-am întors de puțin timp”, a afirmat, la rândul său Dumitru Dănuț, un domn aflat la Cluj-Napoca în vizită.

De asemenea, cei care au dorit să marcheze Ziua Națională în centrul orașului s-au mai putut bucura și de tradiționalul Regal folcloric, la care i-au putut urmări, printre alții pe Sava Negrean-Brudașcu, Aurel Tămaș, Dinu Iancu Sălăjanu, dar nu numai.

Un moment extrem de îndrăgit și așteptat de toată lumea a fost pornirea iluminatului festiv în tot orașul, dar desigur, nu a lipsit spectacolul unic de artificii și drone, creat special pentru Ziua Națională a României.

A.M.C.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut