Spațiul QUB – Centru dedicat educației STEAM

Centrul Cultural Clujean a deschis oficial spațiul QUB, un centru dedicat educației STEAM (acronim pentru Science, Technology, Education, Arts, Mathematics), care pune la dispoziția școlilor și partenerilor din ecosistem un loc de învățare, expoziție, colaborare și networking, precum și o bibliotecă de resurse educaționale.

Aflat în incinta ClujHub (str. Regele Ferdinand 22-26), QUB invită comunitatea clujeană să participe la activitățile săptămânale sau să propună noi oportunități de colaborare.

„Spațiul QUB funcționează în strânsă legătură cu membrii Comunității Școlilor, o platformă gândită pentru creșterea capacității școlilor de a adopta programe educaționale relevante oferite de actori din afara sistemului școlar. În acest moment platforma reunește 22 de școli clujene și 15 parteneri educaționali care oferă în total 300 de ateliere pentru circa 5000 de elevi clujeni în fiecare an: educație STEAM, educație culturală, educație financiară, de nutriție, de sport etc. De asemenea, partenerii oferă programe de educație pentru profesori și directori de școli”, precizează Cristina Rogoz, coordonatoarea platformei.

Participarea la activitățile din spațiul QUB este gratuită și se realizează pe bază de înscriere sau prin parteneriatul cu mediul școlar, iar în 4 martie QUB își deschide porțile întregii comunități cu noi activități interactive dedicate elevilor, profesorilor, și tuturor persoanelor care își doresc să dezvolte o carieră în domeniul medierii științifice sau să aprofundeze noțiuni despre educația alternativă.

Spațiul QUB și Comunitatea Școlilor sunt dezvoltate de către Centrul Cultural Clujean cu sprijinul Fundației Botnar în contextul inițiativei de inovare urbană Our Cluj, precum și cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean.

Cei care doresc să intre în contact cu echipa QUB pentru a afla mai multe despre specificul și programul evenimentelor sau pentru a implementa inițiative aliniate valorilor spațiului și principiilor educației STEAM o pot face printr-un mail pe adresa hello@qub.education sau prin completarea formularului de contact: https://qub.education/contact/.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut