Spațiu de co-working în fostele grajduri ale Imperiului Austro-Ungar

Stables (Grajduri), un spațiu de co-working, a fost deschis chiar în incinta fostelor Grajduri Imperiale din Cluj-Napoca, într-o clădire cu o vechime de aproximativ 200 de ani, care a mai găzduit în trecut și o fabrică românească de textile.

Printr-o investiție de 750.000 de euro, fostele grajduri imperiale au fost transformate într-un spațiu modern de birouri, destinat antreprenorilor și companiilor care caută nu doar un spațiu de lucru, dar și o comunitate. Cu o suprafață de aproximativ 1.000 mp, clădirea Stables dispune de parter și etaj, oferind o bucătarie, lounge și access la o grădină interioară, un centru de conferință, zone de hot-desking, birouri dedicate și birouri private.

Spațiul a fost gândit preponderent pentru birouri private, acestea permițând o configurație flexibilă pentru maxim 20 de persoane, dar și birouri de câte două până la șapte persoane. La parter este zona dedicată socializării și organizării de evenimente, care încorporează un centru de conferință ce poate găzdui până la 50 de persoane. Stables oferă și 40 de locuri de hot-desking, săli de ședință de 4 sau 8 persoane, cabine telefonice, dar și servicii de pază, parcare subterană, control acces atât pentru intrarea în spațiu, cât și pentru birourile închise, recepție și serviciu de protocol, birotică, imprimantă și scanner.

De amenajarea spațiului s-a ocupat COS România (Corporate Office Solutions), care este și una dintre primele companii care au ales Stables pentru relocarea showroom-ul lor din Cluj-Napoca. Arhitecta Laura Dragomir, a explicat cum au fost integrate elementele de inspirație art-deco, majoritatea gândite și executate special pentru noile spații de birouri, pentru a completa amprenta tradițională a clădirii. „Am folosit forme geometrice, stilizate și îmbinate repetitiv, printuri vegetale și simboluri abstracte, piese de mobilier cu forme rotunjite, combinații de culori pastelate și texturi elegante”, spune ea.

Ne-am pus amprenta asupra clădirii și am conservat elemente cheie cum sunt stâlpii de fontă, învelișul de căramidă sau bârnele din lemn. Denumirea Stables accentuează tocmai îmbinarea dintre clădirea istorică și noul spațiu amenajat în stil art-deco, adaptat pentru nevoile omului contemporan, având un stil funcțional și tehnologizat. Hub-ul, dat în folosință în luna septembrie, a fost proiectat pentru necesitățile unor echipe medii și mari, (…) și are în prezent un grad de ocupare de aproximativ 35%”, a afirmat Marius Mârza, managing partner Stables.

Stables face parte din proiectul Record Park al dezvoltatorului imobiliar Speedwell și constă dintr-un mix de spații rezidențiale, de retail și spații de birouri. Pe lângă spațiul de co-working mai există un resturant, o piscină deschisă cu acoperiș retractabil în cadrul unui club sportiv, o grădiniță, o cafenea, un cabinet stomatologic și un supermarket.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut