Sorin Cîmpeanu: Sprijin de până la 200.000 pentru circa 2500 de școli, prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)

Cel puțin 2.500 de unități de învățământ vor fi sprijinite cu până la 200.000 de euro/ școală în vederea reducerii riscului de abandon școlar – a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ministerul Educației derulează Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR. Programul urmărește creșterea participării la educație a elevilor din unitățile de învățământ identificate ca având cel mai ridicat risc de abandon școlar.

Potrivit celor anunțate de Sorin Cîmpeanu, în cadrul primei runde de finanțare, încheiată luni, 14 martie, au fost depuse și validate 1.474 cereri de finanțare. În prezent, este în derulare procedura de verificare a conformității administrative, iar proiectele care îndeplinesc toate condițiile de eligibilitate vor intra în faza de evaluare calitativă. Lista finală a unităților de învățământ beneficiare de granturi va fi aprobată prin ordin al ministrului Educației, cel târziu în data de 30 martie a.c.

„Mulțumim tuturor directorilor de unități de învățământ care au înțeles nevoia și responsabilitatea participării la acest program, care reprezintă cel mai complex efort de combatere a părăsirii timpurii a școlii din istoria recentă a României, program subsumat proiectului «România Educată» și eforturilor generale ale Ministerului Educației de a spori echitatea și egalitatea de șanse la nivelul sistemului de învățământ” – a transmis ministrul Educației, prin intermediul unui comunicat remis presei.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut