Sorin Cîmpeanu: Programa pentru examenele naționale de anul acesta – adaptată, în contextul pandemiei

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că programa pentru examenele naționale de anul acesta a fost adaptată în contextul pandemiei de COVID-19 și a afirmat că se vor mai face modificări dacă situația o va impune.

„Programa pentru examenele naționale de anul acesta a fost deja adaptată, în sensul unei sinteze, unui minim necesar, în condiții cu totul speciale pe care le traversăm și dacă viitorul pe care nu-l putem anticipa niciunul dintre noi va impune o revedere a acestor modificări, Ministerul Educației va face și acest lucru în interesul elevilor. Important este să găsim acel echilibru între nevoia de pregătire a elevilor și cea de siguranță sanitară (…). În anul școlar 2019 – 2020 s-au scos bloc capitole din materie, în anul școlar 2020-2021 s-au scos nu bloc, ci acele noțiuni care au fost considerate a nu fi de primă importanță pentru pregătirea elevilor de către colective de profesori de specialitate, nu de către reprezentanți ai Ministerului Educației sau ai unei asociații de părinți”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

În altă ordine de idei, el a subliniat că nu va face „concursuri de popularitate” pentru că unii elevi și părinți își doresc un anumit lucru.

„Nu voi accepta ca deciziile să fie luate, cu privire la evaluarea elevilor, spre exemplu, de către părinți și elevi. Evaluarea se face de către profesori (…). Vacanța va fi diminuată cu o săptămână, (…) este singura variantă care poate răspunde solicitării elevilor de a nu pierde nicio zi de școală fără să decaleze examenele naționale. Este o variantă care se aplică doar pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, anume să înceapă pe 3 ianuarie. Grădinițele și învățământul primar vor putea să înceapă pe 10 ianuarie. Recuperarea se va face pe baza săptămânii ‘Școala altfel’, pentru că întregul an școlar, din păcate, a fost altfel”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Pe de altă parte, el a subliniat că în 13 septembrie, la deschiderea școlilor, a verificat stocurile de materiale sanitare și existau peste 30 de milioane de măști de protecție la dispoziția unităților de învățământ, precum și produse de igienă.

„Nu pretind că situația e perfectă în fiecare dintre cele 17.632 de școli din România, dar aprovizionarea cu materiale de protecție a fost la un nivel satisfăcător”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut