Sorin Cîmpeanu: Elevii care merg la școală vor primi măști de protecție

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care își vor relua fizic cursurile vor primi măști de protecție, existând un stoc de peste 37 de milioane de măști doar în învățământul preuniversitar, informează AGERPRES.

„Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măști doar în învățământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măști. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanțe dezinfectante existente în școlile românești. Această situație nu este de natură să ne îngrijoreze, școlile sunt pregătite, dacă asta va fi decizia”, a afirmat Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educației în parteneriat cu Ministerul Sănătății și CNCAV dedicat personalului din învățământ.

Ministrul a precizat că își dorește ca școala să se reia fizic la începutul semestrului al doilea și a spus că decizia va fi luată pe 2 februarie. Câmpeanu a explicat că învățământul hibrid (online și fizic) se va păstra acolo unde există profesori și elevi care au indicație medicală pentru a continua cursurile de acasă.

„Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învățare. Fie cu prezență fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii și profesorii nu au contraindicații, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicații, certificate medicale”, a adăugat Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut