Sorin Cîmpeanu anunță controale în școli pentru respectarea regulilor sanitare

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că vor începe acțiuni de control în școli privind respectarea tuturor regulilor de protecție sanitară în contextul pandemiei de COVID-19.

„Am insistat să fie cuprinsă și în Hotărârea CNSU intensificarea acțiunilor de control din partea inspectoratelor școlare județene, direcțiilor de sănătate publică și a tuturor instituțiilor abilitate. Acest lucru face parte și din ordinul comun de ministru. (…) Cei care au aceste controale în responsabilitate știu să le facă și noi vom insista să le facă, și vom verifica în ce măsură se fac. Vom intensifica acțiunile de verificare în toate școlile din România”, a afirmat ministrul Educației, la postul Digi 24. De asemenea, ministrul a reluat apelul către părinți să nu își trimită copiii la școală dacă au cele mai mici simptome specifice noului coronavirus.

Cîmpeanu a mai spus că testele non invazive vor fi asigurate de la bugetul de stat, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC). „Este extrem de important ca aceste teste să fie administrabile de către personal fără competențe medicale. Ele pot fi și auto-administrate de către elevi, chiar elevi cu vârstă mică am văzut foarte bine în multe state europene. (…) Testele non invazive vor fi asigurate prin ONAC de la bugetul de stat”, a mai precizat ministrul Educației.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut