Sorin Cîmpeanu a anunțat reducerea numărului de teze pe care le vor susține elevii anul acesta

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat reducerea numărului de teze pe care le vor susține elevii anul acesta.

„Înțelegând dificultățile, analizând solicitările, am decis, împreună cu colegii mei din Ministerul Educației, să reducem numărul de teze pe care elevii le vor susține în acest an. Astfel, la clasa a opta vom avea în loc de trei teze doar două, deci toți elevii din gimnaziu vor avea doar două teze de susținut cu prezență fizică. Pentru liceu am redus numărul de teze de la patru la trei. Această reducere va face obiectul reglementărilor pe care le vom anunța pe 5 noiembrie”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de AGERPRES.

El a precizat că de mulți ani ponderea unei teze este de 25% în media finală a disciplinei corespunzătoare. „Vom reduce numărul de note necesare și anul acesta pentru încheierea mediei la minimum două. Dacă vom avea două note și a treia notă teza, cu 25%, înseamnă că fiecare notă va avea o pondere de 37,5%, adică o pondere mai mare decât teza”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

El a informat că tezele vor putea fi susținute începând cu 6 decembrie. „Va fi la latitudinea fiecărui cadru didactic să stabilească perioada optimă de susținere a tezelor, în așa fel încât fiecărui elev să-i rămână la dispoziție o perioadă de timp în care să-și poată corecta rezultatele, în cazul în care acestea nu au fost satisfăcătoare. Pentru elevii care nu vor putea să susțină teze cu prezență fizică din motive independente de voința lor, și ne referim la cazuri de infectare sau de carantinare, acest lucru se va face, există bază legală, după revenirea la școală, chiar dacă revenirea se va face în semestrul II”, a afirmat ministrul Educației.

În opinia sa, educația din România nu poate face „obiectul unui plebiscit”, care ar însemna „disoluția statului, desființarea Ministerului Educației”.

„Ar însemna ca evaluările să fie făcute prin vot de părinți și elevi. Atâta vreme cât sunt ministrul Educației interimar sau altfel nu voi abdica pentru interesul elevilor, pentru un sistem de educație atât cât se poate de performant, în condiții care nu depind de sistemul de educație, mă refer la evoluția epidemiologică”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut