Sondaj GSSC Avangarde: 77% dintre români consideră că școlile ar trebui redeschise

Mai mult de trei sferturi dintre români consideră că școlile ar trebui redeschise în 8 februarie, potrivit unui barometru la nivel național realizat de Grupul de studii socio-comportamentale Avangarde, informează AGERPRES.

Cercetarea relevă că 77% dintre români sunt de părere că școlile ar trebui redeschise în 8 februarie, 16% că nu ar trebui redeschise, iar 7% nu știu sau nu au răspuns la întrebare.

Sondajul arată că 48% dintre români sunt îngrijorați de pandemia de COVID-19, 27% – puțin îngrijorați, 13% – deloc îngrijorați și 11% – foarte îngrijorați, iar 1% nu știu sau nu au răspuns.

79% dintre respondenți nu sunt de acord cu o nouă decizie de carantină totală, în timp ce 17% sunt de acord, iar 4% nu știu sau nu au răspuns.

Totodată, 35% dintre subiecții cercetării au afirmat că se vor vaccina anti-COVID-19 cu siguranță, 30% că nu se vor vaccina cu siguranță, în timp ce 27% încă nu s-au decis. 8% nu știu sau nu au răspuns la această întrebare.

Mai mult de o treime (39%) dintre respondenți au precizat că mai degrabă, din informațiile pe care le au până acum, nu au încredere în eficacitatea vaccinurilor împotriva COVID-19, 37% că au încredere, iar 24% nu știu sau nu au răspuns.

Cercetarea mai relevă că 73% dintre respondenți consideră că România se îndreaptă mai degrabă într-o direcție greșită, 15% – într-o direcție bună, iar 12% – nu știu sau nu au răspuns.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut