Societatea Naţională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea lui Virgil Guran

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) solicită demiterea urgentă a lui Virgil Guran, consilier al primului ministru Ludovic Orban și așteaptă scuze publice adresate corpului medical, pentru declarațiile „cinice” făcute pe un post de televiziune.

În cadrul unei emisiuni televizate, acesta a afirmat: „Trebuie să iei măsuri, dacă nu ești ferm  vei pierde. Şi trebuie să înțeleagă toată lumea. Cine vrea să trimită medici să moară? (…) Ce să  facem? E ca la militari, îi trimiți la război, mai mor unii dintre ei, din păcate”.

„Declarația a fost făcută în contextul reacției medicilor de familie la afirmația Ministrului Sănătății, care a anunțat ca aceștia se vor deplasa la domiciliile celor confirmați pozitiv. Precizăm că medicii de familie nu dispun de mașini care pot fi decontaminate, nu dispun de  echipamente potrivite și nici de posibilitatea de a se echipa și dezechipa în condiții de  siguranță. Declarația lui Virgil Guran, reprezentant al Executivului, este cinică şi iresponsabilă, militarii  merg la război înarmați, nu ca medicii de familie, cu mâinile goale” – arată SNMF, adăugând că lipsa de respect pentru  medici şi lipsa de empatie față de pacienți îl descalifică pe Guran pentru orice funcție publică.

„Sperând că declarația acestui consilier este o părere personală și nu reprezintă poziția  Guvernului român”, SNMF cere urgent demiterea lui Virgil Guran.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut