Social democraţii clujeni se pregătesc de alegeri

Social democraţii clujeni se vor reuni în 4 septembrie pentru a-şi alege noua conducere a organizaţiei municipale Cluj-Napoca. Alegerile în PSD Cluj sînt de această dată deosebit de importante pentru că de rezultatul acestora va depinde soarta acestei filiale în următorii ani. La ora actuală, posturile cheie din PSD Cluj-Napoca sînt cel de şef al organizaţiei, cel de prim-vicepreşedinte şi cele şapte funcţii de vicepreşedinte.

Postul de preşedinte al organizaţiei a rămas vacant după ce, în 15 ianuarie 2014, actualul secretar general din Aurelia CristeaMinisterul Transporturilor, Mircea Jorj şi-a înaintat demisia.

„Consider că este mai bine aşa pentru organizaţia municipală. Este un an încărcat electoral. Nu este nimic de speculat aici, eu sînt şi la Bucureşti şi petrec acolo mult timp “, declara acesta, în ianuarie 2014.

Jorj a devenit preşedinte al PSD Cluj-Napoca în vara anului 2010, iar în martie 2013 a fost reconfirmat în funcţie. După plecarea sa din fruntea organizaţiei, conducerea judeţeană a decis ca activitatea PSD Cluj-Napoca să fie coordonată de ministrul Aurelia Cristea, senatorul Alexandru Cordoş şi de consilierul judeţean Valentin Cuibus. La începutul lunii iulie, Biroul permanent judeţean al PSD Cluj a desemnat-o în funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei PSD Cluj-Napoca pe Aurelia Cristea.

Pînă acum nu şi-a anunţat nimeni oficial intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte la alegerile din 3 septembrie, însă, cel mai probabil, cea care va intra în cursă va fi Aurelia Cristea, actualul preşedinte interimar al organizaţiei municipale.

Pentru viitoarea echipă de conducere a PSD Cluj principala misiune este de a identifica şi pregăti candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca. Pînă în prezent, încă nu a apărut niciun nume social democrat care să îi facă faţă candidatului PDL-PNL, dar e posibil ca în 2016, social democraţii să arunce în această cursă o femeie.

C.P.

Articole din aceeasi categorie