Slujbă de mulțumire în bisericile din Patriarhia Română, la aniversarea Unirii Principatelor

Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, precum și toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române vor fi pomeniți duminică la Sfânta Liturghie oficiată în bisericile din Patriarhia Română.

„Duminică, 24 ianuarie 2021, se împlinesc 162 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859), moment esențial din istoria poporului român, ideal istoric încununat la București de Adunarea Electivă a Munteniei prin alegerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza al Moldovei și ca domnitor al Țării Românești, într-o clădire a Bisericii Ortodoxe Române de pe Dealul Mitropoliei, pe locul căreia se află astăzi Palatul Patriarhiei. În această zi, după Sfânta Liturghie, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor oficia slujba de Te Deum în toate bisericile din Patriarhia Română, ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru realizarea acestui act fundamental din istoria noastră națională, la care Biserica Ortodoxă Română a contribuit în mod semnificativ” – anunță Patriarhia Română.

Totodată, vor fi comemorați toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române „cu mult curaj și multă înțelepciune patriotică”. La sfârșitul acestei slujbe vor fi trase clopotele timp de un minut.

M. TRIPON

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut