Situație de extremă dificultate la Gilău. Se alocă un milion de lei din fondul de rezervă al Județului

Consiliul Județean Cluj urmează să aloce din fondul de rezervă suma de un milion de lei pentru comuna Gilău în vederea eliminării unei situații de extremă dificultate în care se găsește această unitate administrativă. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii în ședința din 10 februarie, banii vor fi folosiți la finanțarea proiectului ,,Înfiinţare sistem de distribuţie gaze naturale în localitatea Someşu Rece, comuna Gilău, judeţul Cluj”.

Conform proiectului, până la data de 15 decembrie 2022 comuna Gilău va prezenta un raport de justificare a utilizării fondurilor alocate potrivit prevederilor prezentei hotărâri iar în cazul neutilizării acestor fonduri până la data prevăzută sumele primite se vor restitui către bugetul Județului Cluj până cel târziu la data de 20 decembrie 2022.

Comuna Gilău a demarat în 2020 un proiect ce vizează prelungirea conductei de gaz din localitatea Gilău în Someșu Rece în vederea racordării gospodăriilor de aici la rețeaua de gaz. Investiția se ridică la 3,2 milioane de lei iar Comuna Gilău urma să asigure cea mai mare parte din finanțare.

Comuna Gilău a încheiat un contract de realizare a lucrărilor cu Delgaz Grid SA, nr. 11.595 din 08.10.2020, prin care Delgaz Grid SA participă la această investiție cu suma de 194.696 lei (fără TVA) pentru asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor și va realiza recepția și punerea in funcțiune a obiectivelor/conductelor de distribuție. Comuna Gilău nu are capacitatea financiară pentru finanțarea acestor lucrări, iar alocarea sumei de 1.000.000 lei din fondul de rezervă al Bugetului local ar elimina situația de extremă dificultate în care se află unitatea administrativ-teritorială Comuna Gilău, și ar reprezenta o îmbunătățire a calității condițiilor în care desfășoară activitatea școlară.

Comuna Gilău susține că acest proiect este absolut vital pentru locuitorii și în special pentru copiii din localitatea Someșu Rece, iar realizarea acesteia reclamă demararea și realizarea cât se poate de repede, raportat și la faptul că infrastructura rutieră este în curs de modernizare în baza unui proiect pe fonduri europene, execuția aflându-se în curs de desfășurare, fiind necesară realizarea cu celeritate a infrastructurii de distribuție gaz pentru a se putea finaliza în termenul contractual stabilit cu autoritatea finanțatoare și modernizarea drumurilor din satul Someșu Rece”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii consilierilor județeni.

C.P.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut