Sistemul de sănătate, mai bogat cu 113 medici specialiști ATI

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a emis, joi, 6 ianuarie, Ordinul cu privire la acordarea titlului de medic specialist ATI pentru 113 medici care au absolvit examenul de specialitate la 31 decembrie 2021 și au finalizat stagiile de rezidențiat. Ceilalți 48 de medici ATI care au absolvit examenul de specialitate vor primi, de asemeni, cu celeritate, titlul de medic specialist după finalizarea stagiilor obligatorii.

Tinerii medici vor putea ocupa posturi în sistemul sanitar românesc într-un domeniu vital, cunoscut cu un deficit important de personal medical.

„În urma consultării cu președintele Comisiei de specialitate ATI, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, Ministerul Sănătății va solicita de urgență analiza statului de funcții din secțiile ATI, pentru verificarea îndeplinirii normelor de personal prevăzute în OMS 1500/2009, care reglementează acest domeniu. Ulterior, prin adaptarea statului de funcții la prevederile ordinului, se va corela creșterea numărului de posturi de medici, asistente medicale și personal auxiliar, contribuind astfel la creșterea capacității de răspuns a secțiilor ATI” – precizează Ministerul Sănătății, într-un comunicat remis ziarului Făclia.

Aceeași sursă menționează că tinerii medici specialiști vor avea posibilitatea să se angajeze pe perioada nedeterminată în spitalele din România.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut