Sistemul de canalizare reînnoit, la Gherla

În această perioadă municipiul Gherla este un adevărat șantier. Înainte de căderea primei zăpezi se încearcă finalizarea lucrărilor de schimbare a conductelor de apă și  canalizare în mai multe zone ale urbei.

După  cum ne-a informat directorul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA, ing. Vasile Morar, la acest sfârșit de an au în derulare mai multe lucrări importante. După terminarea lucrărilor de canalizare pe străzile Dragoș Vodă și Cloșca, zilele trecute angajații societății gherlene au început schimbarea rețelei de canalizare pe străzile Gheorghe Doja și George Coșbuc. Tot în această perioadă se muncește la schimbarea țevilor de apă pe strada George Coșbuc. Paralel, pe strada Mintiului se efectuează lucrări deosebit de importante având în vedere vechimea sistemului de apă și  canal. În zona respectivă utilajele acționează în paralel, la reînnoirea țevilor de apă și de  canal, spre satisfacția locuitorilor de pe artera care duce spre  comuna Mintiu Gherlii. Prin realizarea acestor lucrări se va îmbunătăți și presiunea apei în blocurile de la începutul străzii.

Tot în aceste zile angajații sucursalei gherlene au schimbat și sistemul de scurgere a apei pluviale de pe strada Gării, sistemul vechi provocând multe nemulțumiri în rândul șoferilor care treceau pe strada respectivă. Așa cum s-a procedat până în prezent, în urma acestor spargeri, prin grija administrației locale va fi refăcut carosabilul și redat circulației cât mai urgent.

Dacă timpul va permite, până la sfârșitul acestui an vor mai fi efectuate astfel de lucrări și în alte zone ale orașului, în planul sucursalei Gherla a Companiei de Apă „Someș” SA figurând și strada Parcului, care face legătura între centrul orașului și cartierul „Între ape”. De asemenea, personalul firmei respective pregătește din timp toată rețeaua de apă de pe raza municipiului în vederea anotimpului friguros, o acțiune de sezon ce se face la fiecare sfârșit de toamnă. Până în acest an la Gherla nu au fost probleme în această privință, înghețul nu a dat bătăi de cap populației.

Szekely Csaba

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut