Sistem modern de sterilizare la Clinica Pediatrie 3 din Cluj-Napoca

În urma donației făcută de Asociația Educalise la începutul acestui an, Spitalul de Urgență pentru Copii „Clinica Pediatrie 3” din Cluj-Napoca beneficiză de cel mai modern sistem de sterilizare din oraș.

În vederea susținerii eforturilor de depășire a pandemiei, dar și pentru a ajuta Clinica Pediatrie 3 din Cluj-Napoca să aibă condiții cât mai bune pentru micuții pacienți în general, Asociația Educalise a decis să se implice în identificarea și livrarea unei aparaturi de dezinfecție a spitalului care să ajute cadrele medicale și pacienții internați să aibă acces la cele mai bune condiții de refacere.

Aparatul Nocospray 2 este utilizat după externarea fiecărui pacient, în salon instalându-se acest aparat pentru o dezinfecție completă a microflorei din aer, dar și a suprafețelor, înlăturând orice posibilă urmă de contaminare. Asta înseamnă că, dincolo de virusul Covid-19, aparatul elimină și alte potențiale riscuri, cum ar fi: rujeola, hepatita, rubeola, varicela, gripa și alte boli infecțioase. Astfel, o încăpere de 50 m3 poate fi dezinfectată cu aparatul Nocosprey 2 în doar 33 de minute: 3 minute de pulverizare și încă 30 de minute timp de contact.

Pe lângă aparatul de nebulizare Nocospray 2, Asociația Educalise a mai facilitat anul acesta donarea din partea unei companii private a 35.000 lei catre “Clinica Pediatrie 3” din Cluj-Napoca, sumă utilizată si în vederea achiziției a 2 lămpi de dezinfecție cu lumini ultraviolete și montare pe stativ mobil (folosite la dezinfecția suprafețelor până în 22 m3).

Alte donații din partea asociației au constat în 4 televizoare (cu suport inclus), 21 de ceasuri, 6 scaune pentru bebeuși, 6 mese și 24 de scaune pentru copii mici, produse care au fost amplasate în saloanele spitalului. Acțiunile Asociației Educalise includd proiectul de transformare a spațiilor de așteptare în locuri de relaxare pentru copii.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut