Simularea examenului de Bacalaureat la informatică

WellCode, companie specializată în cursuri de programare IT și servicii de mentorat, care pregătește olimpicii la informatică ai României și ajută persoanele care își doresc să facă o reconversie profesională în domeniul IT, organizează anul acesta cea de-a 3-a ediție a simulării online a examenului de Bacalaureat la informatică.

Sâmbătă, 14 mai, de la ora 11:00, va avea loc, online, o simulare gratuită pentru elevii care dau Bacalaureatul din informatică și doresc să își verifice cunoștințele, sau pentru elevii din clasele mai mici care vor să afle dacă e o variantă bună pentru ei să dea proba la alegere din informatică.

Subiectele sunt realizate de Petru Trîmbițaș (fondatorul companiei, care a fost olimpic la informatică și a ajutat sute de elevi să învețe programare), pe baza modelelor de teste realizate de minister.

Pentru a oferi acces cât mai multor elevi, compania a creat un grup special de Facebook, www.facebook.com/groups/bac.admitere.info,  unde va posta, în timp util, informațiile despre simulare și va răspunde întrebărilor privind înscrierea. Tot pe grupul de Facebook se poate face și înscrierea pentru simulare.

După finalizarea simulării, participanții la proiect vor putea verifica în timp real cum s-au descurcat, ce notă ar fi obținut la această probă, care sunt întrebările la care au greșit și care sunt variantele corecte. În plus, vor putea pune întrebări cu privire la subiecte, dar și cu privire la cele mai bune strategii de pregătire pentru examen. Organizatorii vor posta și un clasament virtual, pentru ca elevii să își poată compara performanțele școlare și în funcție de ceilalți colegi care au susținut simularea.

***

Platforma WellCode este realizată pentru a ajuta persoanele care își doresc să învețe programare, să își schimbe domeniul de activitate sau pentru elevii care își doresc să participe la olimpiadă și să facă performanță. Cursurile de pe platformă sunt realizate astfel încât fiecare persoană să le înțeleagă și să ajungă la rezultatele dorite.

Fiecare noțiune este explicată după exemple din viața reală, astfel încât cursanții să înțeleagă unde se pot aplica aceste noțiuni noi. După fiecare lecție, cursantul își poate evalua cunoștințele printr-un examen de tip grilă, iar în cazul în care a răspuns greșit la anumite întrebări, va putea să citească din nou părțile din curs pe care nu le-a înțeles și să le aprofundeze mai bine, iar dacă cursantul nu a înțeles nici sub această formă, va putea să lase comentariu pe platformă, iar unul dintre mentori îi va răspunde în cel mai scurt timp.

WellCode oferă și un curs online gratuit de programare, care ajută pe oricine dorește să învețe noțiunile de bază în domeniu.

***

Petru Trîmbițaș este fondatorul platformei educaționale WellCode, pe care a conceput-o în 2017 cu scopul de a veni în ajutorul elevilor care vor să învețe programare mai eficient decât în școală. Înainte de a fonda compania WellCode, a fost olimpic național la informatică și a lucrat pentru Google și Facebook în Statele Unite. În prezent platforma are peste 150.000 de utilizatori înscriși.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut