Simularea examenului de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu”

Un număr de 1400 de candidați au participat sâmbătă, 8 mai, la cea de-a XII-a ediție a examenului de simulare a admiterii la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, desfășurată online, pentru facultățile de Medicină, Medicină Dentară și Farmacie.

Tinerii participanți au avut, astfel, șansa să se familiarizeze cu condițiile de concurs, dar și să-și testeze cunoștințele necesare promovării examenului de admitere propriu-zis.

În lunile martie și aprilie, liceenii care au dorit să își verifice sau să își consolideze cunoștințele au avut ocazia să participe la cursuri de pregătire online, puse la dispoziția lor pe platforma Hypertalk Education. Fiecărui candidat i s-a generat un cont individual, care i-a asigurat accesul pe platformă. Cursurile au fost înregistrate în prealabil, însă s-a asigurat o permanentă comunicare cu elevii, interacțiunea cu cadrele didactice realizându-se prin modulul de forum al platformei. Cursurile de pregătire au rămas la dispoziția celor înscriși, putând fi accesate în orice moment, până la data examenului.

“Examenul de admitere în universitatea noastră reprezintă o probă complexă de testare a cunoștințelor candidaților. An de an, exigența crește, acest concurs fiind necesar pentru selectarea celor mai potriviți candidați pentru viitorul sistemului național de sănătate. Ne bucură interesul constant al tinerilor pentru profesiile de medic și farmacist” – declară prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”.

Examenul scris de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” se va desfășura în sistem clasic, timp de două zile, în 24 și 25 iulie, iar candidații se vor putea înscrie online, în perioada 12-18 iulie.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut