Simplificarea modalității de înființare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19

Ministerul Sănătății a anunțat că intenționează simplificarea modalității de înființare și a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.

Într-o videoconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu, ministrul Vlad Voiculescu a anunțat că Ministerul Sănătății lucrează la modificarea Ordinului comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19. Potrivit celor declarate de Voiculescu, noile modificări „vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înființate prin decizie a directorului executiv al direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București”.

„Direcțiile de sănătate publică județene sau a Municipiului București vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme. Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului/ administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/ al municipiului București pentru situații de urgență” – precizează Ministerul Sănătății.

Conform aceleiași surse, direcțiilor de sănătate publică li s-a solicitat să dispună ca, în perioada următoare, să fie efectuate verificări/ evaluări în centrele de vaccinare, astfel încât acestea să funcționeze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare.

M. T.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut