Simone Tempestini, locul 8 în Raliul Poloniei

Pilotul clujean Simone Tempestini s-a clasat pe locul 8, duminică, în Raliul Poloniei, etapa a treia a Campionatului European de Raliuri (FIA ERC), în timp ce fraţii Norbert şi Francesca Maior au obţinut cea mai bună clasare din cariera lor, un loc 2 în topul juniorilor.

Pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo şi cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a avut o primă parte a raliului excelentă şi s-a clasat în permanenţă pe poziţiile fruntaşe, însă trei probe speciale mai complicate l-au trimis până pe locul 9 înainte de ziua decisivă.

Campionii României au încheiat în cele din urmă pe poziţia a opta, depăşind însă nume mari precum Efran Llarena (campionul european en titre), Pontus Tidemand (campionul mondial WRC2) sau Osian Pryce (campionul Marii Britanii).

Cu 11 puncte obţinute, Tempestini a urcat până pe locul 14 la general, deşi a lipsit de la etapa trecută. Clasamentul este dominat de neozeelandezul Hayden Paddon, în timp ce letonul Martin Sesks este al doilea.

„Am avut un ritm bun, pe un traseu dificil, iar dacă eram un pic mai inspiraţi în prima zi, acum cu siguranţă am fi avut o clasare mai bună, dar suntem mulţumiţi având în vedere concurenţa. Abia aşteptăm să începem următorul raliu”, a declarat Tempestini.

Pentru ambele echipaje tricolore urmează o nouă provocare pe plan intern, acolo unde se vor număra printre cele 80 de echipaje care iau startul săptămâna viitoare în Raliul Argeşului.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut