Simone Tempestini a câştigat Raliul Ungariei, prima etapă a Campionatului European de Raliuri

Simone Tempestini a devenit primul pilot român din istorie care a câştigat o etapă din Campionatul European de Raliuri, după ce s-a impus, duminică, în Raliul Ungariei, prima etapă a sezonului 2024 din competiţia continentală.

De 8 ori de campion naţional absolut al României, Tempestini a avut un parcurs impecabil în Ungaria la bordul modelului Skoda Fabia RS Rally2, alături de copilotul Sergiu Itu.

Pilotul de la Napoca Rally Academy a câştigat două dintre cele 13 probe speciale, iar în alte şase a fost pe podium, iar la finalul celor aproape 190 de kilometri a fost cronometrat cu timpul de 1 h 52 min 50 sec 4/10, cu 17 secunde mai rapid decât ocupanţii locului al doilea, francezii Franceschi Mathieu/Andy Malfoy (Skoda Fabia RS Rally2). Podiumul a fost completat de ungurii Miklos Csomos/Attila Nagy (Skoda Fabia Evo), la 29 sec 9/10.

„Suntem extrem de bucuroşi, nici nu ştiu ce să spun după această etapă. Nu ştiu câţi au crezut în şansele noastre de a câştiga o etapă. Ne-am simţit excelent aici, în Ungaria, suntem bucuroşi că am dus tricolorul pe prima treaptă a podiumului, mai ales că aţi văzut cu toţii câţi piloţi de top au venit la etapă. Nu vom avea timp de petrecut, sezonul abia a început şi va trebui să muncim la fiecare kilometru de probă specială. Ne dorim să scriem o pagină frumoasă de istorie pentru motorsportul românesc”, a spus Tempestini, care în urmă cu 8 ani devenea campion mondial de juniori.

Este pentru prima oară când un pilot român nu doar termină pe podiumul unei etape din istoria modernă a Campionatului European de Raliuri, dar mai ales câştigă un raliu de acest nivel.

Astfel, Tempestini devine liderul la zi al sezonului 2024 în cea mai importantă competiţie europeană de raliuri, cu 33 de puncte, în urma sa clasându-se francezul Mathieu, cu 29 de puncte. În acest an sunt programate un total de 8 etape. După Ungaria urmează raliurile din Suedia, Estonia, Italia, Cehia, Marea Britanie şi Polonia.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut