Simona Halep vine la Cluj-Napoca, pentru a juca în Fed Cup

Echipa României de Fed Cup a primit o veste excelentă, dar neașteptată: Simona Halep vine la Cluj-Napoca pentru a ajuta echipa să se mențină în Grupa Mondială a competiției care din acest an se numește Billie Jean King Cup, deși a anunțat după Australian Open că prefer să se pregătească pentru Jocurile Olimpice. În schimb, Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României, și-a dat demisia, iar locul său va fi luat de Monica Niculescu.

„După discuţii multe cu echipa, am ales Olimpiada, am decis că voi juca la Olimpiadă şi, pentru acest lucru, ca să fiu capabilă şi aptă sută la sută în mintea noastră cu pregătirea, am ales să joc doar Olimpiada şi o voi face cu mândrie şi cu mare onoare”, a spus Simona Halep în luna decembrie a anului trecut, în cadrul Galei Tenisului românesc.

Afirmație pe care a întărit-o după Australian Open, primul turneu de Grand-Slam al sezonului. Sportiva a spus că decizia a fost una foarte grea de luat. ”O decizie foarte grea pe care a trebuit să o iau, dar a fost cel mai bine pentru noi toţi ce am hotărât cu echipa. Oricum, sunt alături de echipă întotdeauna când joacă. Atenţie, nu este o retragere de la Fed Cup, este doar anul de Olimpiadă”.

Între timp, Simona și-a schimbat planurile și a hotărât să vină la Cluj-Napoca, pentru a ajuta echipa României să se mențină în Grupa Mondială a competiției. România va întâlni Italia în perioada 16-17 aprilie, la Cluj-Napoca, într-o partidă care va conta pentru play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup, cunoscută în trecut sub denumirea de Fed Cup. Naționala României are o singură opțiune pentru menținerea în grupa principală, să învingă Italia.

Ajunse la barajul de menținere după ce au fost învinse de Rusia cu scorul de 3-2, speranțele româncelor într-o victorie cu Italia au crescut acum semnificativ. „Mereu am jucat cu sufletul, accidentată, neaccidentată, am jucat. Mă bucur că am șansa să joc din nou, sunt foarte bine să merg la Cluj-Napoca și să câștig niște puncte pentru România. Mereu a fost o emoție diferită când am jucat Fed Cup. E diferit, foarte diferit. Și Grand Slam să joci, finală, semifinală, ai emoții, dar la FED Cup e cu totul altceva. Îți dorești să câștigi pentru țara ta, pentru echipă.

La Cluj este super-atmosferă, tot publicul este plin de energie, ne transmite o putere, să mergem mai departe. Sper să avem public, o să ne ajute foarte mult”, a adăugat Simona. În aceeași zi în care Simona a anunțat că joacă contra Italiei, Florin Segărceanu și-a anunțat demisia din postura de căpitan nejucător, iar locul său va fi luat de Monica Niculescu.

Cristian FOCȘANU

 

 

Recomandat pentru dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sari la conținut