„Simfonie” florală la Grădina Botanică „Alexandru Borza”

În Grădina Botanică „Alexandru Borza”din Cluj-Napoca primăvara s-a instalat prin culoarea și frumusețea florilor. Vizitatorii se pot bucura de primele semne ale primăverii, de plante înflorite care sunt  specifice florei și vegetației țării noastre sau caracteristice unor alte zone de pe globul pământesc.

Reprezentanții Grădinii Botanice invită publicul să marcheze debutul primăverii, un anotimp special, printr-o  vizită în acest spațiu minunat și relaxant. Începând cu data de 1 martie 2024, noul program zilnic de vizitare este cuprins între orele 9:00-18:00, ultimele bilete putându-se achiziționa până la ora 17:00. De asemenea, program de vizitare al serelor mari este cuprins între orele 9:00-17:00, ultimele bilete cu preț de vizitare al serelor putând fi achiziționat până la ora 16:15, iar ultimii vizitatori intrând în seră la ora 16:45. Colecția de plante deja înflorite se distinge prin diversitate și eleganță. În sectorul Flora și vegetația României, pot fi admirate brândușele  de primăvară (Crocus heuffelianus). Primăvara este vestită și de Scilla mischtschenkoana, nativă în Iran, Transcaucaz, Eranthis hyemalis,  cu un areal din sud-estului Franței până în Bulgaria, de Iris danfordiae, un stânjenel răspândit în Turcia. Pe stâncăriile din Sectorul Ornamental, a înflorit și Iris reticulata, cu areal în sud-vestul Asiei. Tot în acest sector pot fi admirate florile Crocus vernus, Eranthis cilicica, din sud-vestul Asiei.  În sectorul Sistematic, este înflorit Crocus angustifolius, răspândit în natură, în Ucraina, Crimea.

Totodată, în aceste zile, Grădina Botanică „Alexandru Borza” vă oferă posibilitatea de a admira un câmp încântător de ghiocei bogați (Leucojum vernum), vestitorii primăverii, chiar în centrul Clujului, transmit reprezentanții Grădinii Botanice, care descriu această specie nativă ca fiind o mărturie a frumuseții naturii care încă la Grădina Botanică se păstrează  neatinsă. Leucojum vernum este o plantă europeană, din familia Amaryllidaecea. În afara de ghiocei, în făgetele Grădinii Botanice, în Sectorul dedicat Florei și vegetației României, se găsește Cardamine glanduligera, o plantă intens colorată specifică Munților Carpați. 

sursă foto: pagina de socializare a Grădinii Botanice „Alexandru Borza”

T.S.

Recomandat pentru dvs.

Sari la conținut